Kan jouw kind moeilijk studeren? Lees onze tips!

Sommige kinderen zijn ware studiebollen, maar missen vaak een stukje kennis over hoe te leren. Hoewel dit erg belangrijk is om ervoor te zorgen dat je kinderen goed kunnen presteren wordt het toch vaak over het hoofd gezien. We zullen je in dit artikel onze tips geven, zodat je ervoor kunt zorgen dat jouw kind op een goede manier leert studeren en daardoor goed kan presteren op school!

Leer ze plannen

Dit is bijna altijd waar het mis gaat, de planning. Je kind forceren om huiswerk te maken helpt meestal niet. Maak daarentegen samen een planning en je zult merken dat het een stuk beter gaat. Door de lesstof goed te verdelen over de week krijgt je kind het gevoel het huiswerk ook echt af te kunnen ronden en zal het studeren zelf een stuk makkelijker gaan.

Geef je kind zelfvertrouwen

Angst om te falen is vaak een factor die roet in het eten kan gooien bij het studeren. Dit zorgd er alleen maar voor dat wanneer het niet goed gaat, dit wordt uitvergroot en concentreren hierdoor steeds moeilijker wordt. Help je kind daarentegen het gevoel te krijgen dat ze het zeker wel kunnen! Fouten moeten zeker kunnen als het maar een leermoment is. Probeer ook het gevoel te geven dat ze er niet alleen voor staan en dat je ze altijd wilt helpen.

Vermijd afleiding

Zorg ervoor dat je kind een goede plek heeft om te studeren en niet in aanraking komt met zaken die hem/haar kunnen afleiden. Mobieltjes of tv’s op de studieplek is dan ook geen goed idee.

Studiebegeleiding

Mocht je toch merken dat je het moeilijk vind om de juiste begeleiding te geven. Probeer dan een professionele studiebegeleiding! Het is helemaal niet gek om je kind op deze manier te helpen.