Marktonderzoek voor een sportschool opening

Een sportschool starten kan nog heel wat werk opleveren omdat er grote sportschoolketens bestaan. Om goed te beginnen is het uitermate belangrijk om een marktonderzoek te doen. In dit marktonderzoek wil je eigenlijk alles te weten komen over de industrie, de klanten en je concurrentie. Al deze informatie kan je vervolgens gebruiken om te bepalen of een investering het waard is of je businessmodel te bepalen. Later kan er nog een marktonderzoek gedaan worden om te kijken of je de manier waarop je huidige sportschool wordt gerund nog steeds optimaal is. Zo’n soort marktonderzoek kan je zelf doen, maar je kan hier ook professionals voor inhuren. Deze hebben waarschijnlijk een beter idee over hoe ze aan de juiste informatie kunnen komen.

Wat doen mensen in de sportschool

Een van de onderdelen van het marktonderzoek die van belang is voor een sportschool starten is de vraag wat mensen hier nou eigenlijk komen doen. Het is natuurlijk duidelijk dat ze hier komen om te sporten maar dit kan nog heel erg verschillen. Sommige mensen komen om alleen te trainen of met een personal trainer terwijl een ander juist voor een groepsles komt. De een komt om alleen cardio te doen terwijl de ander juist voornamelijk aan krachttraining doet. Weten hoeveel van elke soort mensen er ongeveer zijn is belangrijk om te bepalen welk en hoeveel apparatuur je moet hebben.

Wat voor apparatuur is nodig

Er zijn veel verschillende soorten fitnessapparatuur verkrijgbaar. Er zijn natuurlijk een aantal algemene apparaten die bijna iedereen wel kent en gebruikt zoals bijvoorbeeld een loopband. Dit wordt namelijk gebruikt door mensen die alleen cardio doen, maar ook als warming up voor mensen die krachttraining doen. Daarnaast heb je ook een aantal specifieke apparaten die bijvoorbeeld een specifieke spiergroep trainen. Daarnaast heb je voor het training van een bepaalde spiergroep tientallen apparaten die gebruikt kunnen worden. Het is dan verstandig om te weten welke apparaten vaak gebruikt worden in andere sportscholen zodat de kans groot is dat deze in jouw sportschool ook gebruikt worden.