Wat leert u tijdens een disc kleurentraining?

Je kleur leren kennen, dat was iets nieuws voor mij. Via abundantlife.nl kunt u een DISC kleuren training volgen. Het gaat dan om een training waarbij u leert wat uw kleur is en wat daar dan precies achter zit. Het gaat in eerste instantie om de vier basis kleuren: rood, geel, groen en blauw. Psycholoog Marston heeft hier een boek over geschreven nadat hij er veel onderzoek naar had gedaan. Door observatie kwam hij erachter dat mensen initiatiefrijk, ondersteunend, mensgericht of taakgericht zijn. Volgens de training die u via de site kunt volgen, de disc training. Op de site leggen ze al een beetje uit wat de disc kleurentraining inhoudt; eerst gaan ze in op de kleuren die bij de disc kleurentraining naar voren komen zoals ik hiervoor heb benoemd. Rood is daadkracht, doelgericht bijvoorbeeld, geel is dan tijdens de disc training interactief, invloed, initiatief, groen is support, sociaal, samen en blauw is calculerend, correct en conformerend. Bij elke kleur leggen ze in het kort uit wat deze binnen de disc kleurentraining inhoudt. Meestal heeft iemand een combinatie van de kleuren die bij de disc kleurentraining gebruikt worden. Dat zijn dan de gecombineerde profielen zoals ze dat dan noemen. Volgens Hippocrates waren er vier temperamenten die dan weer onder die vier kleuren vallen; het cholerische type, sanguïnische type, flegmatische type en het melancholische type. Dit zijn zaken die tijdens de disc kleurentraining naar voren komen en worden behandeld. Ik heb de training zelf gedaan en het is een waardevolle training waarbij ik veel over mezelf heb geleerd met name, maar ook over anderen. Ik heb hem gedaan in teamtraining vorm waarbij u leert effectiever te communiceren, het teamresultaat leert te vergroten en groeien in impact en leiderschap bijvoorbeeld. Maar ook een toename inzicht in persoonlijkheid en gedragsprofiel en eigen maken en toepassen van de gemeenschappelijke taal. Een trainingsdag bevat verschillende elementen waaronder het uitzetten van persoonlijke leerdoelen en dat is heel waardevol natuurlijk.

Misschien wilt u ook een disc kleurentraining volgen met uw team?

Dan is dit zeker een aanrader! Uw medewerkers leren elkaar maar vooral ook zichzelf steeds beter kennen en ze leren beter communiceren met elkaar. Dat is natuurlijk hartstikke mooi op elk front, en erg waardevol kan ik u wel vertellen.

Ook interesse in een kleurentraining?

Dan moet u zeker een keer bij de website langsgaan omdat

  • Ze een waardevolle training hebben samengesteld voor een ieder.
  • Er veel te leren valt tijdens de training dat voordelig is in/tijdens het werk.
  • Uw medewerkers/u goed begeleid worden tijdens de training.

Misschien is een andere manier van een workshop geven of een training wel eens de verandering, de oppepper die uw bedrijf nodig heeft en krijgen uw medewerkers meer zin om hun werk te doen. Wij zijn heel blij met de ervaringen van onze collega’s en gaan de training als leidinggevenden dan ook zelf volgen binnenkort. Ik ben persoonlijk erg benieuwd wat hierin allemaal naar voren zal gaan komen, wie weet leer ik ook nog eens wat meer over mezelf.