Waarom samen een time management training volgen?

Zou er bij jullie in het bedrijf wel wat effectiever gewerkt kunnen worden? Dan is een in company time management training voor jullie misschien een goede keus. Veel mensen hebben tegenwoordig moeite met hun tijd effectief indelen en velen ervaren gevoelens van stress en van te weinig tijd in een dag hebben. In de meeste gevallen kan een time management training hierbij uitkomst bieden. Het zorgt er natuurlijk niet voor dat je opeens meer uren in je dag hebt, maar je leert er wel hoe je effectiever met de beschikbare tijd om kunt gaan. Daardoor hou je opeens wel tijd over en wie wil dat nu niet?

Time management training

Veel mensen zullen de onderstaande problemen wel herkennen:

  • gevoelens van onrust
  • interrupties die je van je werk afhouden
  • een overvolle mailbox die nooit leeg lijkt te komen
  • algeheel gebrek aan tijd

Bij al dit soort zaken kan een time management training helpen. Voor sommige mensen klinkt dit een beetje als een modeding, waarom zouden we daar nu opeens mee aan de slag moeten gaan? Vroeger deden we dat soort dingen toch ook niet? Maar dan vergeten we dat de wereld nu ook heel anders in elkaar zit dan vroeger. Aan een time management training was toen veel minder behoefte omdat er bijvoorbeeld nog geen smartphones en internet bestonden. Hoewel die twee zaken ons veel goeds brengen, brengt het ook veel onrust en afleiding met zich mee. Je bent nu immers altijd bereikbaar, terwijl je in het verleden op je werk niet zomaar door anderen gestoord kon worden. Daardoor lopen onze verschillende werelden continu door elkaar heen en dat zorgt voor onrust. Bovendien leiden binnenkomende berichtjes af van waar we mee bezig zijn. En ook ons werk zelf is anders geworden, we krijgen nu de hele dag door e-mails binnen waar we iets mee moeten. Door dit soort zaken is een time management training nu heel nuttig geworden.

Met het hele team

Als je ervoor wilt zorgen dat je effectiever je werk kunt doen, dan moet je met jezelf afspraken maken, Je zult in een time management training bijvoorbeeld leren dat het goed is om twee vaste momenten te kiezen waarop je je e-mails bekijkt en beantwoordt en je hier verder niet door af te laten leiden. Dat zorgt er al voor dat je veel effectiever werkt. Ook kun je in een dergelijke cursus leren hoe je moet schakelen als je juist wel afgeleid wordt van je werk, bijvoorbeeld als een collega naar jouw bureau toekomt met een vraag. Een time management training heeft al nut als je deze alleen volgt, maar het heeft zeker toegevoegde waarde om dit met het hele team te doen. Je leert dan immers allemaal hetzelfde en dat helpt om echt effectiever aan de slag te gaan. Een in company cursus volg je met elkaar op jullie eigen werkplek, waardoor er heel specifiek op zaken in gegaan kan worden die voor jullie werkdagen relevant zijn. Willen jullie met elkaar een dergelijke time management training volgen? Kijk dan eens op timemanagement.net naar de mogelijkheden die zij jou kunnen bieden!