Waarom een gesprekstechnieken training volgen?

Een gesprekstechnieken training klinkt misschien een beetje vreemd. Met praten hebben de meesten van ons immers geen problemen. Maar praten en een goed gesprek voeren zijn twee heel verschillende zaken. Niet iedereen realiseert zich dit, maar dit weten opent je misschien wel de ogen. Een gesprekstechnieken training kan je helpen om op een goede en effectieve manier gesprekken te voeren. Om de antwoorden boven water te krijgen waar jij naar op zoek bent. Om goede vragen aan de ander te kunnen stellen, die het gesprek echt verder helpen. Met de juiste kennis krijg je op deze manier heel andere en betere gesprekken met mensen!

gesprekstechnieken training

Sommige mensen zullen het wel herkennen, je bent met iemand aan het praten en na afloop hou je er een onbevredigend gevoel aan over. Je weet misschien nog steeds niet wat je nu eigenlijk had willen weten, je realiseert je plotseling dat je nog heel veel vragen hebt of je hebt het idee dat jij jouw punten niet goed over hebt kunnen brengen. Een gesprekstechnieken training is dan echt iets voor jou! Voor sommige mensen komt het heel natuurlijk om een effectief gesprek met iemand te voeren, maar veel meer mensen hebben hier moeite mee. Mensen die hier goed in zijn, hebben in veel gevallen al cursussen op dit gebied gevolgd. Hoe belangrijk is een gesprekstechnieken training nu? Eigenlijk kan iedereen hier veel baat bij hebben, maar vooral als je in teams werkt komt dit natuurlijk goed van pas. Je wilt dan van je collega’s de juiste informatie krijgen, zodat jij daar verder mee kunt. Je wilt niet steeds opnieuw naar iemand toe hoeven gaan om nog weer nieuwe vragen te stellen. En je wilt goede vervolgvragen kunnen stellen. Dit zijn allemaal zaken die je verbeterd tijdens het volgen van een gesprekstechnieken training.

Verbeter je communicatie

Als jij je communicatie wilt verbeteren, dan is het volgen van een gesprekstechnieken training bij Tijdwinst.com een uitstekende keus. Op hun website gesprekstechnieken.com vind je uitgebreide informatie over deze cursus die zij bieden, maar in het kort kunnen we een paar punten noemen die je leert:

  • prettige gesprekssfeer creëren
  • goed luisteren en vervolgvragen stellen
  • zelfverzekerd communiceren
  • verbeteren van zowel verbale als non-verbale communicatie

Je kunt deze cursus op verschillende manieren volgen. Zo bieden ze individuele trainingen aan, maar je kunt bij hen ook kiezen voor in-company groepstrainingen. Dit laatste betekent dat zij bij jullie op de werkplek langs komen voor het geven van de gesprekstechnieken training. Het voordeel daarvan is dat jullie allemaal beter worden op het gebied van communicatie. Bovendien kan de cursus dan toegespitst worden op jullie specifieke situatie. Dat maakt het nog effectiever! Maar als jouw collega’s dat niet willen, dan kun je dus ook prima zelf een gesprekscursus bij hen gaan volgen. De cursus duurt slechts een dag en in die tijd leer je ontzettend veel en ga je uiteraard ook praktisch aan de slag. Om zo het geleerde meteen in praktijk te brengen. Je zult daarna echt het effect van de gesprekstechnieken training merken in je dagelijks leven, het kan echt een wereld van verschil zijn!