Het verschil tussen EHBO en BHV leggen wij hier uit

verschil tussen EHBO en BHV

Wat het verschil tussen EHBO en BHV nou precies is, wil ik proberen om je hier uit te leggen. Bij beide cursussen leer je een persoon, die verschil tussen EHBO en BHVletsel heeft te helpen. Je moet er wel op letten dat jouw eigen leven hiermee niet in gevaar loopt. Zo leer je om te helpen als iemand bijvoorbeeld is gevallen en hier een been heeft gebroken, om deze persoon te kalmeren. Tevens leer je bepaalde handelingen te verrichten om deze persoon zo comfortabel te laten liggen. Een BHV’er leert dit soort handelingen ook, maar deze gaat nog een stapje verder. Deze hulpverlener moet ervoor zorgen dat iedereen in veiligheid is. Dus als er sprake is van een brand of een bedreiging, dan moet deze hulpverlener er ook voor zorgen dat iedereen het betreffende pand veilig verlaat. 

Is verschil tussen EHBO en BHV nu een beetje duidelijker?

verschil tussen EHBO en BHVOmdat ik altijd al een cursus wilde gaan volgen heb ik mij destijds opgegeven voor een hulpverleningscursus. Alleen wist ik op dat moment het verschil tussen EHBO en BHV nog niet. Mij werd toen de eerste opleiding aanbevolen en als ik dit wilde kon ik alsnog aan de andere opleiding beginnen. De cursus duurde drie dagen en hier leerde je werkelijk van alles. Zo leerde je hoe te handelen bij een breuk, snijden in je vingers en ga zo maar even door. Dankzij deze opleiding, die ik bij  G4S heb gevolgd, weet ik te handelen als er acuut iets met iemand gebeurd. 

Voor een paar weken terug waren wij gezellig uit eten gegaan. Opeens werd eer hard geschreeuwd en zag ik iemand blauw aanlopen. Meteen ben ik erheen gegaan en heb de heimlich greep uitgevoerd. Door mijn handelen heb ik ervoor gezorgd dat de persoon gelukkig weer adem kon halen. Deze had zich verslikt in een stuk vlees.