Druk je stempel op ieder gesprek dankzij de juiste gesprekstechnieken

Als je wel eens een film ziet met wat minder actie en juist veel dialoog of een boek leest met veel dialoog, dan zie je vaak hoe machtig taal kan zijn als je daar goed gebruik van kunt maken. Het voordeel van films en boeken is dat de schrijver of de acteur van te voren al op schrijft of zegt wat de karakters in de films of boeken te zeggen hebben. Een acteur kan een hele tirade afsteken zonder dat hij of zij ook maar 1 keer de mist in gaat of hakkelt. Het komt er allemaal heel soepel uit, want hij of zij heeft het immers vaak genoeg geoefend. Vooral in films met lange gesprekken en monologen is het indrukwekkend om te zien hoe veel impact een goede speech kan hebben op de andere karakters, maar ook op het publiek. Het gaat er niet alleen om wat er gezegd wordt, maar vooral ook om hoe het gezegd wordt. Daarom valt een slechte acteur snel door de mand, maar bij een goede acteur vergeet je dat de acteur een acteur is. Nu kun je je in het echte leven niet zo goed voorbereiden. Dat doe je vaak ook achteraf als je je bedenkt wat je allemaal had kunnen zeggen. Maar wat je wel kunt doen is je bepaalde gesprekstechnieken aanleren, zodat verschillende gespreksituaties wat meer beheersbaar worden. Als je overal maar op hoop van goede zegen in stapt zonder plan, zonder techniek en zonder in ieder geval een vaag idee wat er ter sprake zal komen, dan sta je altijd overal meteen met 1-0 achter. Maar als je kunt anticiperen op basis van ervaring en als je vervolgens ook gesprekstechnieken in kunt zetten om een gesprek naar je hand te zetten door te overtuigen of bijvoorbeeld te enthousiasmeren, dan sta je al snel met 1 of 2 nul voor. Daarom doe je er goed aan om gewoon een cursus gesprekstechnieken te volgen bij Anker & Kompas. Via een cursus gesprekstechnieken kun je juist die algemene vaardigheden onder de knie krijgen die je nodig hebt tijdens de meeste gesprekssituaties. Het is sowieso al heel handig als je op verschillende momenten specifieke vaardigheden kunt gebruiken. Als je moet solliciteren, dan praat je niet zoals je dat zou doen tijdens het kerstdiner. Maar ook bij dat kerstdiner is er misschien wel een bepaalde etiquette. Je kunt niet zonder meer over van alles kletsen zoals je dat met je vrienden doet tijdens een avond lekker doorhalen. Iedere situatie heeft eigen grenzen en het is goed om je zeker te voelen binnen die grenzen met de juiste gesprekstechnieken. 

Meld je aan voor de training gesprekstechnieken via anker-kompas.nl

Mocht je je gespreksvaardigheden wel wat willen aanscherpen, dan kun je je via de site van anker-kompas.nl aanmelden voor een training gesprekstechnieken. Dit kan individueel, maar je kunt als werkgever ook een incompany cursus organiseren voor je werknemers. 

Ontdek meer via de website

Via de website van anker-kompas.nl kun je alvast meer ontdekken over de mogelijkheden. Zo lees je op de site meer over zaken als: 

  • De trainers
  • De locatie
  • De taal